Veertien buurten spelen op straat deze zomer!

Deze zomer worden veertien straten omgetoverd tot speelstraat, in de verschillende deeldorpen en op verschillende momenten. Hierbij kunnen buren een praatje slaan, samen iets drinken en elkaar beter leren kennen.

Maar bovenal krijgen de kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat. De speelstraten voldoen aan een aantal voorwaarden.

Minstens 80 % van de bewoners gaan akkoord met het afsluiten van de straat voor het verkeer. Het zijn straten waar de snelheid normaal gezien beperkt is tot 50 km per uur. Meters en peters uit de straat staan in voor de organisatie.

Als je een afsluiting van een speelstraat tegenkomt, mag je hier niet inrijden met de auto, bromfiets of moto (uitz. de bewoners zelf). Het kan wel als je met de fiets bent, maar hou er rekening mee dat de spelende kinderen voorrang hebben. Spelen staat centraal!

Deze zomer worden Anemoonstraat, Beekhoek, De Bocht, Drieskens, Gansakker, Goorkens, Hollandsebaan, Holven, Huttenstraat, Larumsebrugweg, Mannestraat, Pastoor Dergentstraat, Scheplakens en Vlinderstraat deels of volledig als speelstraat ingericht op bepaalde dagen tussen afgesproken uren. Een gedetailleerd overzicht van de speelstraten in juli en augustus vind je op www.geel.be/speelstraten2018.

Zomersluiting cc de Werft
Van 9 juli tot en met 15 augustus knijpt cultuurcentrum de Werft ertussenuit tijdens hun jaarlijkse zomersluiting. Vanaf 16 augustus kun je opnieuw in de Werft terecht

Een bib voor iedereen
Het Geelse stadsbestuur ondertekende het Bibliotheekcharter van #bibvooriedereen om zo een krachtig signaal te geven en de belangrijke maatschappelijke functie van onze bibliotheek te erkennen.

Jij kunt ook meedoen en ondertekenen op www.bibvooriedereen.be. Vind jij de bibliotheek een basisdienst waar elke burger recht op heeft? Vind jij het belangrijk dat jouw nieuwe gemeentebestuur in 2019 blijft investeren in de bib?

Vanzelfsprekend is dat niet meer. Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet uitbouwen.

Geel Zomert! elke vrijdag in juli en augustus
Alle vrijdagen van de zomervakantie kun je een gratis concert beleven in de prachtige tuin van jeugdcentrum De Bogaard. Veel ambiance, straffe podiumacts, keigoede muzikanten, een ongekende variatie aan muziekstijlen, covers om van te snoepen, talent uit Geel en omgeving ... het is er allemaal.

Raymond van het Groenewoud, Coco JR. XL en Bar Clochard zijn maar enkele namen uit het gevarieerde muzikale aanbod. Op 13 juli is er ook een namiddageditie met optredens van de Geelse Martine Dams en Paul Severs.

Jeuk Liveband en de Ketnetband staan op de affiche van Geel Zomert! Junior op vrijdag 20 juli in de namiddag. Het volledige programma kun je terugvinden op www.geelzomert.be - meer info: www.geelzomert.be

Herstelling fontein op de Markt
Al opgemerkt dat de fontein op de Markt niet meer werkt? De technische installatie heeft serieuze waterschade geleden, waardoor de fontein al een hele tijd buiten werking is. Een aannemer komt de fontein herstellen voor het zomerbouwverlof. Als alles goed verloopt, zal de fontein deze zomer weer verfrissing bieden voor groot en klein. meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be